fredag 15. august 2008

"Kunsten å bo trangt"

Det har ikke akkurat blitt rimeligere å være ung i Oslo med årene. I ung alder må folk flest regne med å bo trangt, og oppbevare mye på lite plass. Her kommer noen tips fra meg, om hva du kan gjøre for å få plass til mer, og få hjemmet ditt til å virke romsligere.

1. Bruk lyse farger. Dette får rommet til å virke åpnere og se lysere ut. Bruk møbler i samme farge, da dette vil gi samme virkningen. Bruk heller pynte-gjenstander o.l for å skape kontraster og farger i hjemmet.

2. Er det høyt under taket? Dette er gull verdt! Bygg Hems/sovealkove og bruk plassen under til oppbevaring, kontor omoråde, sittegruppe, kjøkken +++ Er bare fantasien som stopper deg. Uansett, er hems/sovealkove en kjempe flott løsning for å få mye ekstra plass til deg selv og oppbevaring.
Er det høyt under taket, vær smart og tenk høye og ikke så dype skap. Bygg hyller og/eller skap opp til taket;)

3.Mindre rot= ryddigere, overisiktligere og større romfølelse
Hvordan skal du få til alt når du har så mye å oppbevare på så liten plass??
-Kjøp høye skap så du får brukt høyden i rommet
- bruk skap/hyller som romdeler. Beste er om det som oppbevares, skjules bak en dør eller et forheng, så det ser ryddigere ut.
-Bruk skyvedører på skap og annen oppbevaring. Da stjeler de ikke plass når de åpnes
-Oppbevaringsbokser er et kjempe fint alternativ til alt du eier og har. Ting du ikke bruker til daglig kan du ha i oppbevaringsbokser som du kan sette i hyller, inni og oppå skap. Dette gjør det også letter å rengjøre flater, når ting ikke ligger fremme.

4.Speil= forstørrer og gir større romfølelse

5.Multifunksjonalitet.
-Puffer kan brukes til bord og stoler
-ha hjul på skrivebordet, så funker det som kjøkkebord,
-kjøp sovesofa, så har du sofa på dagen, seng på natten.
kun fantasien stopper deg her..

Det er mange ting du kan gjøre får å spare plassen i hjemmet ditt. Ikea er en av møbelleverandørene, som har forstått at det er et stort marked for multifunksjonelle og plassbesparende møbler. Derfor har de kommet med mye som kan hjelpe deg når det er trangt om plassen.

Her er et dårlig og et bra eksempel på plassutnyttelse:














Romdeleren kunn vært et par skap med glatt overflate og skyvedører. Da ville rommet virket ryddigere. Høyt under taket=dårlig plassutnyttelse. Hva med en hems/sovealkove? Særlig hjemmekoselig var det heller ikke..















..kontra god plassutnyttelse. Her er plassen blitt utnyttet veldig bra! Trendy og funky stil. Vennene til denne personen vil nok elske å kose seg i sofan her.
Jeg ville kanskje ha byttet ut de lave oppbevaringsmudulene langs veggen med høye, og ikke så dype skap med skyvedører, evt forrheng dersom skapene kommer med skapdører. Forrheng kan du lett lage selv. Du finner svært rimelige stoffbutikker på feks. Grønnland ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

så fin blogg du har!

Linn sa...

Så utrolig hyggelig å høre ;)